🎃Dyni po prostu nie da się nie zauważyć! Zwłaszcza jesienią te pękate, pomarańczowe
warzywa są wszędzie: na straganach, w sklepach, w witrynach sklepowych, w telewizji.
Dosłownie wszędzie! Jako nieodzowny atrybut halloween stanowią piękną dekorację.
Fantazyjnie wydrążone z umieszczoną wewnątrz świecą, mające z założenia przerażać, dają
przyjemne, ciepłe światło.🎃Mówiąc o dyni koniecznie trzeba wspomnieć jak pysznym i
łatwym w obróbce jest składnikiem. Jest tak uniwersalna, że nie ogranicza tylko do jednego
rodzaju potraw. Doskonale sprawdzi się zarówno w daniach wytrawnych, jak i w deserach.
Jesieni może nie wystarczyć, by zrealizować wszystkie pomysły i inspiracje. Na szczęście z
pomocą przychodzą przetwory, by móc cieszyć się tym warzywem znacznie dłużej.
Zanim jesień przeminie i będziemy musieli sięgnąć po zapasy do spiżarni, wykorzystajmy
dary natury póki smakują najlepiej!🎃Dyniowe pure będzie idealną bazą do najlepszych na
świecie ciastek owsianych. Wzbogacone o żurawinę i udekorowane aromatycznym lukrem
będą stanowiły najmilszy i najsłodszy aspekt jesiennych wieczorów. Ich przygotowanie jest
tak banalnie proste, że nawet ktoś, kto na co dzień nie jest mistrzem kulinariów , poradzi
sobie z nimi bez problemu! Gwarantujemy, że efekt zachwyci nawet najbardziej wybrednych.
🎃Kto wie, być może to pozwoli choć na chwilę przywdziać👑koronę królowej wypieków? To
jak? Pieczemy?
Ps. Po przepis zajrzyjcie tu: https://www.mojewypieki.com/przepis/dyniowe-ciastka-owsiane

🎃Składniki na 20 – 24 sztuki:

  • 220 g płatków owsianych
  • 100 g mąki pszennej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 150 g jasnego (miałkiego) brązowego cukru (lub mniej)
  • 120 g masła, roztopionego
  • 150 g puree z dyni
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 80 g suszonej żurawiny

Dodaj komentarz